Jak zrobić blok kawowy

Po swoim ostatnim wpisie z przepisem na blok kakaowy pochodziłam trochę po Waszych blogach, porównując przepisy. I natknęłam się na informację, że niektóre z was na podstawie przepisu na blok kakaowy, robią blok kawowy. Oczywiście, musiałam spróbować i ja :)

Jedyną zmianą, którą dokonałam w swoim przepisie było dodanie 5 łyżeczek kawy rozpuszczalnej Jacobs Gold rozpuszczonej w 2 łyżkach gorącej wody. Dodatkowo wybrałam ciasteczka o smaku kakaowym, nie maślanym.

Reszta pozostała bez zmian – tak w kilkanaście minut miałam gotowe ciasto, które później (a to zawsze najtrudniejsza część:) ) musiało jeszcze przez kilka godzin zastygnąć.

blok

Wyszło niesamowicie. Przez smak kakaowy przebija się nuta kawy, która pobudza zmysły i wyostrza smak. Jestem zachwycona tym przepisem. Wszystkim osobom kochającym kawę również będzie smakowało :)

 

5 komentarzy
Przez używanie tej witryny wyrażasz zgodę na używanie ciasteczek i innych podobnych technologii zgodnie z tą Polityką Ciasteczek.
Akceptuj ciasteczka
x