Beko CEP5152

2 ofert od 399,0 zł do 399,0 zł
Szczegóły
Producent Beko
EAN 8690842158957
Opis


  • Jeśli samodzielne przygotowywanie kawy sprawia Ci przyjemność, a dobre, aromatyczne espresso to coś, bez czego nie wyobrażasz sobie dnia, ekspres kolbowy będzie strzałem w dziesiątkę. Wybierz jakościowy sposób parzenia ulubionej kawy i poczuj się jak barista we własnym domu. Ciesz się nową jakością poranków, powoduj radość najbliższym i olśniewaj znajomych idealnym smakiem domowej kawy.

CIŚNIENIE 15 BAR

  • To stosowne ciśnienie przepuszczania wody poprzez drobno zmieloną kawę znajdującą się w kolbie. Zapewnia wyśmienitą konsystencję oraz głębię smaku – czyli to, co najważniejsze w korzystnym espresso.

DYSZA DO SPIENIANIA MLEKA

  • Latte, cappuccino, czy macchiato to kawy, przyrządzane na bazie espresso, a do ich przygotowania należy odpowiednio spienić mleko. Nic prostszego, gdy dysza zaopatrzona jest w regulację emisji pary, zezwalającą na całkowitą kontrolę procesu, a mleko nie rozpryskuje się i trafia wprost do filiżanki.

DWA WYMIENNE SITA

  • Dla obszerniejszej wygody i oszczędności czasu, ekspres kolbowy wyekwipowany jest w dodatkowe, wymienne sito do przyrządzenia dwóch kaw równocześnie. Oznacza to, że nie trzeba dwukrotnie mielić i odmierzać optymalnej porcji kawy, aby napić się espresso w towarzystwie bliskiej osoby. To pozwala także na jednorazowe czyszczenie ekspresu.

przejrzystY POJEMNIK NA WODĘ

  • wygodny pojemnik o objętości 10 filiżanek pozwala z łatwością kontrolować poziom wody, a także bezproblemowo uzupełniać jej zapas.

intuicyjnA OBSŁUGA

  • Choć ekspres kolbowy, to urządzenie na miarę profesjonalnego baristy, jego obsługa jest wyjątkowo prosta i instynktowna. Wszystko ustawisz jednym pokrętłem, a zielona lub czerwona dioda poinformuje Cię o gotowości do pracy.

TACKA OCIEKOWA ZE STALI rdzoodpornej

  • Ekspres wyekwipowany jest w tackę na pozostałości, którą wyczyścisz w kilka sekund – łatwo się wyjmuje i można ją myć w zmywarce.

PODGRZEWANIE FILIŻANEK

  • Aby wydobyć pełnię smaku i aromatu i odpowiednią konsystencję, espresso należy przyrządzać z wody o temperaturze 95°C, a także przelewać do lekko podgrzanej filiżanki. To pozwala zachować starannie wypracowane , a także osiągnąć satysfakcję z picia samodzielnie przygotowanej, genialnej kawy.
  • Temperatura parzenia 95°C - nieprzeciętna temperatura, by wydobyć z kawy adekwatne cechy i nadać jej niepowtarzalny smak.
  • System spieniania mleka - przygotowanie cappuccino może być unikatowym doświadczeniem dzięki ręcznej regulacji spieniania mleka. Zrób kawę jak przystało na baristę.
  • Ciśnienie 15 bar - ciśnienie 15 bar to miara siły z jaką woda przepływa poprzez kawę, ma bezpośredni wpływ na smak, aromat i moc kawy.